Нювил: Оттук нататък само ще пазим аванса

Лидерът в Световния рали шампионат Тиери Нювил (Хюндай) заяви, че стартира без напрежение в рали “Чили”, 11-и кръг от сезон 2024. Това е последното състезание на макадам за тази година и белгиецът има шанс, макар и не много голям, да стане световен шампион още в неделя.

“Важното е този уикенд да нямаме проблеми и да вземем колкото се може повече точки - обясни Нювил, който води с 34 точки пред съотборника си Ойт Танак. - Целта ни е имаме хубав аванс след това състезание и оттук нататък само ще пазим преднината. След това идват две асфалтови ралита, за които знам, че можем да се представим добре.”

Мартинс Сескс: Рали “Чили” ще е интересно приключение

Миналата година Нювил завърши втори в рали “Чили”, а двете издания на състезанието, които са били част от WRC бяха спечелени от Танак.

От какво се нуждае Нювил, за да стане шампион още в Чили този уикенд?

“Рали “Чили” прилича на някои от макадамовите ралита, които карахме този сезон - допълни Тиери. - Но някои етапи са много различни и тук пазенето на гумите ще е решаващо. Миналата година се качихме на подиума, което беше страхотен резултат, сега това пак ще е отличен резултат за нас.”

Танак недоумява как да се държи в интервютата след наказанията на Ожие и Верстапен
Ожие: Тъжно е, че ФИА иска да ни накара да мълчим

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти