Защитаващият титлата си Бен Шелтън се класира за четвъртфиналите в Токио

Американецът Бен Шелтън победи аржентинеца Мариано Навоне с 6:4, 6:3 на турнира по тенис на твърда настилка в японската столица Токио с награден фонд от почти 2 милиона долара.
 Така поставеният под номер 8 Шелтън се класира за четвъртфиналите на турнира и продължава защитата на титлата си от миналата година.

Шелтън допусна пробив още в първия гейм на първия сет, но го върна незабавно, а след това всеки от двамата взимаше подаването си до 5:4 за американеца. Тогава при сервис на Навоне Шелтън успя да реализира втората си възможност за сетбол и се наложи с 6:4.

Във втората част той поведе уверено с 3:0 и след това поддържаше аванса си до края, като завърши мача с 6:3 на свой сервис.

Бен Шелтън чака в следващата фаза победителя от двубоя между италианеца Матео Беретини и французина Артюр Фис, който елиминира водача в схемата Тейлър Фриц (САЩ).

В друг мач от деня британецът Джак Дрейпър победи поставения под номер 2 поляк Хуберт Хуркач с 6:4, 6:4 за час и 25 минути игра в японската столица. На четвъртфиналите Дрейпър очаква спечелилия срещата между американеца Брендън Накашима и французина Юго Юмбер.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти