Расинг и Крузейро са полуфиналисти в Копа Судамерикана, бивш нападател на Байерн и Ман Сити вкара исторически гол

Тази нощ се изиграха реваншите във вторите два четвъртфинала в Копа Судамерикана. В тях Расинг разгроми с 4:1 Атлетико ПР и продължава напред с общ резултат 4:2, а Крузейро завърши 1:1 с Либертад (Асунсион), но се класира за следващия кръг благодарение на победата си с 2:0 като гост.

На полуфиналитед Расинг ще играе срещу Коринтианс, а другият бразило-аржентински сблъсък е Крузейро - Ланус.

Расинг имаше да заличава гол пасив срещу Атлетико ПР и го направи още в 18-ата секунда след мощен шут извън наказателното поле на Агустин Алмендра. До почивката "синьо-белите" тотално доминираха и вкараха още две попадения, дело на Адриан Мартинес в 23-ата минута и Роджър Мартинес в 42-ата.

На полувремето старши треньорът на гостите Мартин Варини предприе тройна смяна и отборът заигра много по-добре. В 47-ата минута Никао намали, но четвърт час преди края Гастон Торес вкара четвърти гол за Расинг, с който окончателно сложи край на интригата. В добавеното време попадение на Кристиан от Крузейро беше отменено заради засада.

Крузейро си осигури добра преднина срещу Либертад още при гостуването в Парагвай, а днес повече в самото начало и след това се отпусна. Крайното 1:1 обаче беше напълно достатъчно на тима от Бело Оризонте за място на полуфиналите.

Кайо Жорже откри в полза на Крузейро в 12-ата минута след центриране на Марлон. Бившият нападател на Ювентус се разписа и в първия мач. Домакините създадоха още няколко положения до почивката, но ги пропуснаха, а Либертад трудно стигаше до вратата, пазена от ветерана Касио.

През второто полувреме в игра за Либертад влезе 43-годишният Роке Санта Крус. Именно бившият нападател на Байерн (Мюнхен) и Манчестър Сити изравни в 72-ата минута с глава, като стана най-възрастният голмайстор в историята на Копа Судамерикана. Малко по-рано Лукас Ромеро от Крузейро получи червен картон и остави тима си с човек по-малко.

Още от Футбол свят

Виж всички