Драма с дузпи разплака Сао Пауло за сметка на Ботафого в Копа Либертадорес

Лидерът в Бразилейро Betano Ботафого се класира изключително драматично на полуфинал в Копа Либертадорес. Тимът от Рио де Жанейро надви след изпълнение на дузпи Сао Пауло, при гостуването си на четвъртфинала реванш от надпреварата. Редовното време завърши 1:1, а преди седмица двата тима не успяха да си отбележат гол.

Гредата и блестящ вратар спряха Ботафого да си осигури преднина пред Сао Пауло

Пред препълнените трибуни и страхотна атмосфера на стадион “Морумби” гостите започнаха по-добре и след грешка на домакините Тиаго Армада даде аванс на Ботафого в 15-ата минута.

Постепенно трикратните шампиони на Южна Америка взеха инициативата и в края на полувремето дори получиха право да изпълнят дузпа след намесата на ВАР. Зад топката застана Лукас Моура, но бившият играч на Тотнъм стреля над горната греда за разочарование на 60 000 по трибуните.

През втората част играчите на Сао Пауло наложиха сериозен натиск, но Джонатан Калери пропусна на празна врата от един метър. Последваха и други пропуски, но все пак в 87-ата минута голмайсторът на тима Калери отбеляза хубав изравнителен гол с глава, което значеше, че победителят ще се реши след изпълнение на дузпи.

Именно аржентинецът обаче изпусна първия 11-метров наказателен удар за домакините. Че Че, Данило и Фернандо Марсал вкараха първите три дузпи за гостите, докато Луис Густаво, Лукас Мокра и Игор Винисиус бяха точни за Сао Пауло. Последва пропуск на Витиньо при четвъртата дузпа за гостите и Лусиан даде преднина на домакините, Тиаго Армада изравни и равенството се запази и след първите пет изпълнения.

Родриго Нестор изпусна шестата дузпа за Сао Пауло, а Матеус Мартинс прати Ботафого на полуфинал с точно изпълнение, постижение което липсва на клуба от 51 години. Именно през 1973 година "черно-белите" бяха за последен път сред четирите най-добри на континента. Успехът дава възможност на тима да се бори за първи финал в Копа Либертадорес, но преди това трябва да премине през победителя измежду Пенярол и Фламенго.

Още от Футбол свят

Виж всички