Осака и Кенин стартираха с победи в Пекин

Четирикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака (Япония) се класира лесно за втория кръг на силния турнир по тенис на твърди кортове WТА 1000 в китайската столица Пекин с награден фонд близо 9 милиона евро, а бившият треньор на Серина Уилямс Патрик Муратоглу беше до нея на корта.

Бившата номер 1 в света, сега 73-а в ранглистата, победи Лучия Бронзети (Италия) с 6:3, 6:2 и следващата й съперничка ще бъде 21-ата поставена Юлия Путинцева (Казахстан).

Осака обяви този месец, че се разделя с белгийския треньор Вим Фисет. Известният френски специалист Муратоглу пристигна в Пекин и беше на корта при победата й срещу Бронзети.

"Бих казала, че той е моят треньор в момента. Опитвам се да не влизам в краткосрочни отношения с хората, а да мисля за това като за дългосрочен ангажимент. Харесвам как ме тренира. Мисля, че ще бъде наистина интересно", отговори Осака, когато беше попитана дали той е новият й наставник.

Японката спечели титлата на турнира в Пекин през 2019 година.

"Радвам се да бъда на този корт отново и се надявам да вдигна трофея пак в скоро време", заяви Осака.

В други срещи от надпреварата бившата шампионка от Откритото първенство на Австралия София Кенин (САЩ) елиминира Ана Богдан (Румъния) със 7:5, 6:2, а Греет Минен (Белгия) победи Ерика Андреева (Русия) със 7:5, 6:2.

Американката Тейлър Томпсън постигна успех над Мартина Тревизан (Италия) с 6:2, 4:6, 6:3 и също продължава напред, а Юлия Стародубцева (Украйна) спечели срещу германката Лаура Зигемунд с 6;4,7:6(3). Французойката Клара Бурел се класира също за втория кръг заедно с представителките на домакините Синюй Ван и Шуай Чжан.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти