Ожие: Тъжно е, че ФИА иска да ни накара да мълчим

8-кратният световен шампион Себастиен Ожие критикува остро организаторите на рали „Акрополис” заради интервала на стартиране от 3 минути, което можеше да създаде опасни ситуации по отсечките заради висящите във въздуха облаци прах. Но представителите на ФИА не обичат да бъдат критикувани и звездата на Тойота беше наказан.

„Неприятно е, че нашият спорт никога не си взима поука – обясни в Гърция ядосаният Ожие. – Питах какво ще правим с прахоляка, има облаци прахоляк, висящи във въздуха. Те ми казват: не. Какво има в главите ви? Нищо. Истинска лудост.”

В WRC са уверени, че Парагвай ще предложи "уникална нова история" догодина

Заради това, че Ожие нарече стюардите на рали „Акрополис” "празноглавци" той беше наказан с глоба от 30 000 евро, която ще стане дължима, ако той направи сходно нарушение в рамките на следващите две години.

Есапека Лапи ще търси изкупление за ранното отпадане в Чили миналата година

Сега Ожие коментира случилото се в Гърция пред френското списание AutoHebdo и призна, че не смята, че критиките му са били много остри.

Ожие няма да се отказва от последните ралита

„В Гърция имаше два проблема – обясни пилотът на Тойота. – Първият беше свързан с прахоляка и действията на ФИА и безопасността. Тъжно е, че ФИА иска да ни накара да мълчим по тези въпроси. Когато се срещнах със стюардите в Гърция, аз им се извиних за начина, по който се изразих, тъй като думите, които използвах не бяха възможно най-подходящите. Но не мисля, че съм обидил някого, нямаше нищо драматично.”

Ожие обаче потвърди, че ще продължи да повдига въпросите, които са свързани с безопасността в хода на състезанията.

„Казах им го ясно – обясни Себ. – Ще продължа да говоря за тези неща, когато става въпрос за безопасност. Мисля, че не можем да си позволим просто да оставим тези неща да отминат.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти