Легендата на Грийн Бей Пакърс Брет Фарв обяви, че страда от Паркинсон

Легендарният куотърбек на Грийн Бей Пакърс Брет Фарв обяви, че е диагностициран с болестта на Паркинсон.

54-годишният Фарв е едно от най-големите имена в историята на Националната футболна лига. Той изведе Грийн Бей до титлата от Супербоул XXXI, три последователни пъти е избиран за "Най-полезен играч" между 1995 и 1997 година и 11 пъти е избиран за участие в Про Боул (Мача на звездите в НФЛ). Освен това той завършва четири сезона като лидер по подавания за тъчдаун и два пъти като лидер по подадени ярдове.

Кариерата на Фарв в НФЛ започна през 1991 година в тима на Атланта Хоукс, но още през следващата година той бе трансфериран в Грийн Бей Пакърс. За 15 години между 1992-ра и 2007-ма той се превърна в един от най-успешните играчи в историята на клуба, като в този период игра в 249 от възможни 250 мача в редовния сезон, от които 247 като титуляр. В края на кариерата си Фарв прекара един сезон в Ню Йорк Джетс и два сезона в Минесота Вайкингс, а от 2016 година е и член на "Залата на славата".

Болестта на Паркинсон е неврологично заболяване с дегенеративен характер, при което човек постепенно изгубва контрол над движенията си.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти