Виктор Костадинов: Миньор (Перник) се цели в класиране в efbet Супер Волей

На специално събитие в Sportal.bg,  излъчвано във фейсбук страницата на НВЛ, 13-те отбора, които ще се състезават в идните месеци във Висша лига, научиха съперниците си след като самият жребий беше изтеглен от Антон Димитров, ст. треньор на ВК Етрополе и Виктор Костадинов, пом. треньор на ВК Миньор Перник.

Изтеглихме жребия за новия сезон във волейболната Висша лига в Sportal.bg

“Мартин Симеонов наистина направи такава визитка, че преспокойно можем да го наречем "звездно попълнение". Освен това се подсилихме на основни позиции. Диагонал на разпределителя ще е младо момче от школата на Люлин, което за първа година ще играе в мъжки отбор (б.р. Йоан Божилов). Има добри физически данни и се надяваме да е на правилното място към момента. В центъра имаме ново попълнение, което идва от Дунав (Русе), но също е собственост на Люлин (б.р. Александър Станев). На поста либеро привлякохме Христо Колев, който е утвърдено име в българския волейбол, който след юношеските си години е играл само в Суперлигата. Предполагам, че ще допринесе с нужната класа и опит на отбора ни, за това, което сме си поставили като цел”, заяви Виктор Костадинов с студиото на Sportal.bg.

Атанас Върбанов обясни регламента на Висшата лига

“Доста основни състезатели ни напуснаха реално от ядрото на отбора. Започваме с най-опитният и човекът, който тежеше най-много в отбора - Димитър Иванов, който е в Родопа (Смолян) през този сезон. Либерото Георги Райков ще се подвизава в прекия ни конкурент Етрополе. Диагоналът ни Кристиян Киров, който миналата година беше при нас под наем от Левски, изигра доста стойностен сезон с уникален мач в плейаута си, уреди трансфер в Локомотив Авиа (Пловдив). И централният блокировач Преслав Йорданов, който в момента малко се преориентира към треньорска позиция в чужбина”, добави помощник треньорът на Миньор..

“Общо взето се надявам с новите попълнения, които привлякохме да надградим от миналата година и представянето ни да бъде крачка по-нагоре. Категорично нашата цел е да се класираме за Efbet Супер Волей, защото за последните 3 години имаме изиграни 2 финала и 2 плейаута и един полуфинал. Вече сме си поставили като фикс идея да изпълним това на 100%, за което сме се събрали. Имаме уникална зала, ремонтирана, условията за тренировъчен процес и мачове, са перфектни. Има капацитет около 2000 души, които да създават уникална атмосфера. Целим да зарадваме хората, да пълним залата, децата да се вдъхновяват. Всеки знае за какво се бори и гори в играта. Това е идеята - да радваме хората и да има големи спортни събития”, допълни Виктор Костадинов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти