Ема Радукану се оттегли от турнира в Пекин поради контузия

Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ по тенис Ема Радукану стана поредната тенисистка, който отказа участие на силния турнир на твърди кортове WТА 1000 в китайската столица Пекин с награден фонд близо 9 милиона евро.

Британката обяви, че причината за решението й е контузия на крака.

Радукану се бори с различни травми, откакто спечели титлата в Ню Йорк през 2021 година и прекара по-голямата част от миналия сезон, възстановявайки се от операции на глезена и на китката.

21-годишната британка отпадна на четвъртфиналите на турнира в Сеул в събота, след като се отказа след първия сет в двубоя срещу рускинята Даря Касаткина.

"Разтегнах връзки на крака си, които, за съжаление, се нуждаят от още време, за да се възстановят. Това означава, че не мога да играя в Пекин, но се надявам да се върна на корта възможно най-скоро", заяви Радукану.

Бившата шампионка от "Уимбълдън" Елена Рибакина, световната номер 1 Ига Швьонтек и трикратната финалистка от Големия шлем Онс Жабюр решиха да пропуснат надпреварата в Пекин, която ще се проведе от 25 септември до 6 октомври.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти