Гочето за ЦСКА - София: В момента са важни резултатите

Легендарният треньор Георги Василев-Гочето, извел до шампионската титла три различни родни отбора – Етър, Левски и ЦСКА, коментира пред „Тема Спорт“ представянето на "червените" под ръководството на новия наставник Александър Томаш и в частност при победата с 1:0 над Берое в Благоевград.

„Първите ми впечатления от работата на Томаш са, че ЦСКА се стреми чрез поведението си на терена да налага предимство над съперниците и да контролира мачовете. На това се опитва треньорът да научи футболистите. Видяхме го и след като стана 2:0 срещу Локо София в предишния кръг, и срещу Берое в Благоевград. Отборът много продължително играе с топката, задържа я, дори доста от пасовете изглеждат безцелни. Но червените стигнаха до едно-две голови положения след такива голови акции, включително и до ситуацията за дузпата. Налага се философия, при която отборът да притежава топката с много по-голямо спокойствие. Ясно е, че всичко е все още в много крехък вид и това изисква време, но когато се случи, очаквам и отборът да изглежда доста по-остро в офанзивен план.

Аз не съм толкова съгласен, че ЦСКА е играл много слабо през първото полувреме срещу Берое. Просто треньорът не заложи на вихрени атаки от първата минута, както срещу Локо Сф, а искаше да види дали отборът му ще успее постепенно и методично да наложи волята си. Самият Томаш си каза, че все още представянето е много далеч от това, което търси, но трябва да се правят крачки в тази посока, за да свикват футболистите с неговите изисквания", сподели Гочето.

Още от БГ Футбол

Виж всички