Договориха продажбата на Евертън

Финансовият консорциум The Friedkin Group е постигнал споразумение да закупи 94% от акциите на Евертън от Фарад Мошири. Сега сделката трябва да бъде одобрена от Висшата лига, Футболната асоциация и финансовия регулативен орган в Англия.

“Доволни сме, че постигнахме споразумение да станем попечители на този иконичен клуб. Концентрирани сме върху осигуряването на нужните одобрения, за да завършим транзакцията. Гледаме напред към това да осигурим стабилност на клуба и да споделим нашата визия за бъдещето му, което включва изграждането на новия стадион”, заявиха от компанията.

Собственикът Дан Фрийдкин притежава и италианския клуб Рома. Според “Форбс” неговото състояние се оценява на около 5.7 милиона лири.

Интерес към закупуването на Евертън имаше и съсобственикът на Кристъл Палас Джон Текстър. Той обаче не успя да в опитите си, тъй като правилата на Висшата лига не позволяват един човек да е собственик в повече от един клуб. Текстър направи опит да продаде акциите си на Палас, които са 45% от клуба, но не успя да осъществи тази сделка. Не е ясно след това развитие дали ще продължи с опитите си да се раздели със собствеността си в лондончани.

Още от Футбол свят

Виж всички