Бернардо Силва нападна Арсенал и посочи Ливърпул за по-сериозен съперник на Сити

Полузащитникът на Манчестър Сити Бернардо Силва счита Ливърпул за по-сериозен съперник на тима му в сравнение с Арсенал. Португалецът е ядосан от поведението на “топчиите” в изминалото дерби от Премиър лийг, завършило 2:2 с късен изравнителен гол на “гражданите”.

Силва коментира съперничеството за титлата през последните години.

“Разликата между Арсенал и Ливърпул? Не знам… Може би Ливърпул вече е ставал шампион, докато Арсенал не е. Освен това Ливърпул е печелил Шампионската лига, а Арсенал не е. Мърсисайдци винаги са излизали срещу нас с идеята да се опитат да спечелят. Това е разликата от дербитата ни с Арсенал и Ливърпул”, заяви Силва пред TNT Sport Brazil.

Конкретно за изминалия дуел на “Етихад” Бернардо засипа лондончани с критики: “Имаше само един отбор, който беше дошъл да играе футбол. Другият беше на терена с идеята да действа на границата на позволеното от съдията. Равенството е най-доброто, до което успяхме да стигнем. Всичко си пролича още в началото, когато контузиха наш футболист, поваляйки го на земята два пъти за 10 минути. Първият гол на Арсенал падна, след като съдията беше извикал нашия капитан на разговор и после не му остави време да се върне на позицията си. Второто им попадение пък дойде след типичното за тях блокиране на вратаря ни, което беше позволено от арбитъра. После съдията ги остави да бавят времето. Това, което най-много ме дразни, е, че преди началото на сезона провеждаме срещи с ФА. Обясняват ни, че няма да позволяват такива неща, но в крайна сметка не се получава. Много говорят, но няма резултат”.

Още от Футбол свят

Виж всички