Отборът на Юруков остана без вратар, но отново победи

Раднички (Ниш) постигна четвърта победа в последните си 5 мача и излезе на пето място в сръбското първенство. Отборът на Илия Юруков се наложи с 3:2 над Спартак (Суботица) и вече събра актив от 15 точки. Българският национал беше титуляр и остана на терена до края на двубоя.

Мачът ще се запомни с това, че в 70-ата минута вратарят на Раднички Страхиня Манойлович се контузи, а старши треньорът Никола Дринчич вече беше направил всичките си смени. Това наложи под рамката да застане лявото крило Радивой Босич. Той получи един гол, но се отличи и с важна намеса, помогнала за победата.

Две попадения за Раднички заби Триванте Стюърт. Нападателят от Ямайка откри резултата от дузпа в 7-ата минута, а в 11-аат удвои аванса на домакините. Спартак съумя да изравни, но в 86-ата минута Павле Ивеля донесе победата на състава от Ниш.

Новакът ОФК Белград спечели с 1:0 срещу Железничар (Панчево) и вече е трети в подреждането. В другите мачове Войводина разгроми Нови Белград с 3:0 и се изкачи на осмо място. Днес е голямото дерби между Партизан и Цървена звезда.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти