Леклер: Ферари изхвърли място на първа редица заради студени гуми

Шарл Леклер обясни, че от Ферари са „изхвърлили на боклука място на първа редица” заради грешка в температурата на гумите, с които пилотите излязоха на пистата за третата част на квалификацията.

Оказа се, че предните гуми на Шарл са твърде студени за началото на бързата му обиколка, при спирането му за първи завой те блокираха и той отвори твърде много завоя, като след края на обиколката му, която щеше да го нареди четвърти, тя беше заличена заради неспазване ограниченията на трасето.

25 000 евро глоба за Сайнц за неправилно пресичане

Леклер ще стартира утре 9-и, като до него на пета редица трябва да е съотборникът му Карлос Сайнц, който катастрофира в началото на третата част на квалификацията. След сесията и двамата пилоти на Ферари се оплакаха от студените, гуми, с които са излезли от бокса.

Макс бойкотира пресконференцията на ФИА

„За третата част излязох на пистата с по-студени гуми – обясни Шарл. – Толкова много се подготвяме целия уикенд за тази обиколка в края и накрая излизаме от бокса със студени предни гуми, това проваля целия ни уикенд. С това изхвърлихме всичко на боклука, сега трябва да разследваме какво точно се е случило, че стана така. Изобщо нямах сцеплението, което исках от предните гуми в третата част.”

Норис победи Верстапен в битката за полпозишъна в Сингапур

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти