25 000 евро глоба за Сайнц за неправилно пресичане

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц е глобен с 25 000 евро заради това, че пресече пистата след катастрофата, която направи в квалификацията за Гран При на Сингапур днес. Испанецът отпадна заради удара, станал преди бързата му обиколка в началото на третата част, а днес записа две нарушения в хода на квалификацията.

В първата част Сайнц излетя от трасето на първия завой и се върна неправилно, за което получи предупреждение, че не е спазил указанията на рейс директора за това какво трябва да се прави в такива случай.

Норис победи Верстапен в битката за полпозишъна в Сингапур

По-тежкото нарушение обаче дойде в третата част, след катастрофата на Карлос на последния завой в края на подготвителната му обиколка. Малко след като излезе невредим от колата Карлос пресече пистата, за да се прибере в бокса като е направил това без разрешение и без да изчака медицинския автомобил, който да го откара на преглед при лекарите. Когато Сайнц пресече трасето вече беше показан червен флаг, но на пистата имаше още доста движещи се коли.

Макс бойкотира пресконференцията на ФИА

Половината от глобата на Сайнц е под условие до края на сезона, а наказанието на Карлос беше наказано, след като стюардите изслушаха него и представителите на Ферари.

Норис: Имах вяра, че ще сме бързи

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти