Четири български финала на Световното по спортна аеробика за юноши

Българските състезатели си осигуриха участие на четири финала след първия ден на квалификациите на 11-о Световно първенство по спортна аеробика за 12-14-годишни и в първото Световно първенство за юноши и девойки 15-17 години в италианския град Пезаро.

В категория 12-14-години групата на България в състав Стефани Лечева, Неда Запрянова, Мария Вълчева, Виктория Крушарска и Теодора Рибарова зае първо място в квалификациите със 17.700 точки. След тях останаха представителите на Италия и на Китай.

При тройките втори в пресявките са Крушарска, Рибарова и Ива Агова с 18.100 точки, а третата позиция заеха Лечева, Запрянова и Вълчева с 18.000 точки.

При 15-17 годишните финалисти са групата на България Александър Мишинков, Атанас Благоев, Християна Златанова, Кристина Костова и Моника Джамбова, след второ място в квалификациите с 18.500 точки. Те останаха само след представителите на Италия, които бяха оценени с 18.700.

Достойно се представиха момичетата индивидуално в тази възраст и в конкуренция от 68 девойки се наредиха съответно на: 13-о място за Кристина Костова, 17-о за Християна Златанова и 26-о за Моника Джамбова.

Утре предстоят квалификации за останалите категории с българското участие - Атанас Благоев, Александър Мишинков, Стефани Лечева, тройката 15-17 години, Благоев, Джамбова и Костова и смесената двойка Мишинков и Златанова.

Всички финали по програма са на 22-ри септември (неделя).СНИМКА: Aerobic Union Bulgaria// FACEBOOK

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти