Верстапен коментира трудните петъчни тренировки в Сингапур

Макс Верстапен имаше едни трудни петъчни тренировки за Гран При на Сингапур. В първата той някакси стигна до четвъртото, но в по-представителната втора сесия пилотът на Ред Бул потъна до 15-то място, на повече от 1.2 секунди зад Ландо Норис, който оглави класирането.

Норис поведе пред Леклер под прожекторите в Сингапур, Верстапен едва 15-ти

След края на втория час за подготовка на „Марина Бей“ световният шампион говори пред F1TV и коментира трудните си тренировки днес. Той заяви, че не е имал сцеплението, което би искал и разкри дали бордюрите и неравностите продължават да създават същите проблеми на Ред Бул, както и в началото на сезона.

„Беше трудно, нямахме сцеплението, което бихме искали. Имаме върху какво да работим. Бордюрите и неравностите са по-малък проблем, просто като цяло нямаме сцепление, трябва да направим внимателен анализ на нещата“, заяви Верстапен.

Макс Верстапен ще трябва да положи общественополезен труд

Нидерландецът също така отказа да коментира и наказанието, което получи от ФИА заради използването на неприличен език по време на вчерашната пресконференция в Сингапур. Трикратният световен шампион ще трябва за втори път в своята кариера да положи общественополезен труд.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти