Макс Верстапен ще трябва да положи общественополезен труд

За втори път в своята кариера световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще трябва да положи общественополезен труд.

Този път нидерландецът получава това наказание заради използването на неприличен език по време на вчерашната официална пресконференция преди Гран При на Сингапур. В нея той определи колата си от Гран При на Азербайджан миналата седмица като „ш*бана“.

Стюардите разследват Верстапен за използването на неприличен език

Заради това Верстапен беше привикан пред стюардите, за да обясни избора си на думи. Пред тях той е казал, че той е израснал в обстановка, в която използването на подобен език е нормално. Освен това пилотът на Ред Бул подчерта, че английският не му е майчин език.

От ФИА помолили Формула 1 да намали псувните по телевизията

Комисарите отчетоха този факт, но на свой ред добавиха, че пилотите във Формула 1 трябва да са модели за подражание и да внимават с изказа си пред публика, когато не са под напрежението на състезателните ситуация. Самият Верстапен се извини за поведението си.

Норис, Верстапен и Хамилтън скочиха на президента на ФИА заради псувните

Стюардите също така отчитат, че това не е първият случай, в който тази тема се дискутира и на база предишни примери те решиха да накажат Верстапен. Така за втори път в своята кариера той ще трябва да положи общественополезен труд.

Предишният такъв случай беше след като той влезе в саморазправа с Естебан Окон след Гран При на Бразилия през 2018 година. Тогава Верстапен загуби една наглед спечелена победа, когато беше ударен от Окон, който се опитваше да се върне в обиколката на лидера.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти