Полската футболна асоциация ще предостави финансова помощ за засегнатите от наводненията клубове

Полската футболна асоциация (PZPN) ще предостави над 450 хиляди долара за подпомагане на клубове, засегнати от тежките наводнения в Централна Европа, най-сериозните в региона от две десетилетия насам, съобщава Ройтерс. Най-малко 24 души са загинали по време на наводненията, включително седем в Полша, като Вроцлав, третият по големина град в страната, е понесъл най-много щети.

"Заедно с президентите на провинциалните асоциации решихме да дарим 1,75 милиона полски злоти, за да помогнем на клубовете, засегнати от наводнението", написа президентът на PZPN Цезари Кулеша в социалните мрежи.

Клубът от елитната лига Шльонск Вроцлав отложи домакинския мач срещу Стал Миелец в понеделник и превърна своя стадион в място за събиране на дарения за пострадалите от наводненията. Отборът също стартира кампания за набиране на средства, докато играчи и треньори посетиха засегнатите от наводненията райони, за да раздадат основни хранителни продукти. Европейският съюз обеща да предостави милиарди евро за региона, като полският премиер Доналд Туск каза, че страната може да получи 5 милиарда евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти