Обновеният Дунав ще изиграе първа контрола в Русе

Първата си проверка преди новия сезон ще направи днес волейболният Дунав, съобщиха от клуба. Контролата ще се проведе от 17:00 часа в зала "Дунав", а съперник ще бъде отборът на Добруджа 07 (Добрич).

С оглед на контролния характер на мача, той ще се играе в пет гейма, независимо от резултата в отделните части, уточни за БТА помощник-треньорът и член на Управителния съвет на русенския клуб Красимир Миронов.

"Елате и се запознайте с новите попълнения в отбора и се наследете на качествен двубой", призовават от Дунав на страницата си във Фейсбук.

Припомняме, че след класирането си за волейболния елит у нас русенският клуб привлече разпределителя от националния отбор на Естония Маркус Кеел. В Дунав се завърна юношата на клуба и национал на България Симеон Добрев, играещ на поста либеро, привлечени са централните блокировачи Стасис Лещинскас от Беларус и Любчо Янков, както и украинският национален посрещач Виталий Кучер. Начело на отбора е Пламен Христов.

Според предварително обявената програма, русенският тим започва сезон 2024/2025 с мач срещу Локомотив Авиа (Пловдив) на 19 октомври от 17:00 часа в Русе.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти