Гасперини: Възхищавам се много на Арсенал, но тази вечер те не направиха много

Старши треньорът на Аталанта - Джан Пиеро Гасперини, говори след нулевото равенство на бергамаските срещу тима на Арсенал при завръщането им в Шампионската лига. Италианците трябва да съжаляват, че не взеха трите точки на старта на турнира, тъй като пропуснаха дузпа, а и при добавката имаха много добра възможност да добутат топката във вратата, но стражът на “топчиите” - Давид Рая, остана блестящ и спаси всичко възможно.

Арсенал стартира с нулево равенство в Бергамо

“Разбира се, че има съжаления, дузпата винаги е голяма възможност и да се стигне до 1:0 в този момент щеше да е важно. Въпреки това трябва да сме доволни от представянето, което беше на високо ниво, за да съответства на нашите съперници. Виждайки отбитата топка, това беше изключително спасяване, но и ударът с глава беше твърде близо до него. Жалко, тъй като това беше може би най-доброто представяне на Ретеги, откакто е тук, и той работи толкова упорито тази вечер, че заслужаваше гол. Възхищавам се много на Арсенал, но тази вечер те не направиха много в атака, но потвърдиха, че са солидни и трудни за преодоляване. Ще излезем по-силни от този мач, научихме миха, че са солидни и трудни за преодоляване. Ще излезем по-силни от този мач, научихме много. Напоследък имахме няколко добри представяния, но не бяхме достатъчно изразителни срещу Интер. Тази вечер поне научихме нещо за това как да играем срещу съперници от това ниво”, каза Гасперини.

Героят на Арсенал: Фантастично е, че успях да запазя чиста мрежа

Отборът на Аталанта е настоящият носител на втория по сила турнир, организиран от УЕФА - Лига Европа. Италианският тим играе за първи път в “турнира на богатите” от сезон 2021/2022 г. насам, когато отпадна в груповата фаза на форума. Следващият мач на бергамаските е гостуване на украинския Шахтьор (Донецк) на 2-ри октомври от 19:45 часа българско време.

Още от Футбол свят

Виж всички