Суперкомпютър изчисли какво ще се случи в Шампионската лига

Суперкомпютърът на Grosvenor Sport’s направи изчисления как ще се развие новия сезон в Шампионската лига. Както е известно, през тази година турнирът смени формата си и вместо отборите да бъдат разделени на групи, то те ще бъдат в една обща лига и ще играят по 8 мача на случаен принцип, след което ще се продължи по схема с елиминации.

Суперкомпютърът първо изчисли какво ще се случи в първата фаза, като в нея той предрича, че победител ще бъде Реал Мадрид с 8 победи от 8 мача, а в топ 8, които се класират директно за 1/8-финалите, ще попаднат още Интер, Байерн, Барселона, Манчестър Сити, Атлетико Мадрид, Астън Вила и Аталанта.

Във втората група от 9 до 24-то място, които ще играят допълнителен плейоф за влизане на 1/8-финалите пък ще бъдат отборите на Монако, Арсенал, Борусия (Дортмунд), ПСВ Айндховен, Милан, Фейенорд, Байер (Леверкузен), Щутгарт, Жирона, Ливърпул, Ювентус, Селтик, Спарта (Прага), Бенфика, РБ Лайпциг и Пари Сен Жермен.

След това компютърът направи прогноза и как ще се развият елиминациите и кой ще бъде новият шампион. Според него до финала ще достигнат отборите на Реал Мадрид и Манчестър Сити, като той залага, че битката за трофея ще бъде спечелена от "гражданите", които ще ликуват за втори път в турнира.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти