Официално: Пиоли пое Ал-Насър

От Ал-Насър официално обявиха своя нов наставник след уволнението на Луиш Кастро. Става въпрос за Стефано Пиоли, който е подписал договор до лятото на 2026-а с опцията за още една година. Общата заплата на италианския специалист ще възлиза на около 12 млн. евро на сезон.

Шампион с Милан ще бъде следващият треньор на Роналдо в Ал-Насър

За 58-годишния треньор това ще бъде първи престой в чуждестранен отбор, след като е водил цели 13 италиански отбора: Салернитана, Модена, Парма, Гросето, Пиаченца, Сасуоло, Киево, Палермо, Болоня, Лацио, Интер, Фиорентина и Милан. Най-успешният му период безспорно беше начело на “росонерите”, с които стана шампион в Серия "А" през сезон 2021/22. Той беше техен наставник между октомври 2019-а и май тази година, когато беше освободен от своя пост след 240 мача с клуба.

Сега Пиоли ще има възможността да тренира суперзвездата Кристиано Роналдо, както и други известни играчи като Садио Мане, Марсело Брозович и Аймерик Лапорт. Той заварва Ал-Насър на седмото място в класирането на СПЛ с пет точки след първите три кръга на първенството.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти