Диего Симеоне: ШЛ ще бъде още по-интересна заради новия формат

В Атлетико Мадрид чакат с нетърпение поредното си участие в Шампионската лига. Сега отборът от испанската столица започва с домакинство на РБ (Лайпциг), което е в четвъртък от 22:00 часа. Ето какво каза наставникът Диего Симеоне на редовната си пресконференция.

Новият форматВсичко е възможно. Трябва обаче да печелиш без значение срещу кой играеш. Шампионската лига ще стане още по-атрактивна, защото сега тимовете ще трябва да записват повече успехи. Равенствата ще вършат работа само до един момент. Във вторник се видя колко мощно започнаха силните отбори. Всички съперници са израснали и ще създават неприятности.

Как лично усеща нещатаТова ще е 12-тото ни участие с Атлетико ШЛ. Това е голяма крачка напред за клуба. Необходимо е да продължим да изискваме повече от себе си, но е важно да действаме мач за мач.

Адаптацията на Хулиан АлваресТой се труди здраво. Убеден съм, че има с какво да ни помогне. Проблемът при него е, че той имаше кратка почивка между сезоните, после тренира за малко, после се върна в Аржентина за двубоите на националния отбор, после пак пътува насам… Нужно е да му помогнем, защото се нуждаем от неговата най-силна форма. Наясно сме какво може той. Онзи ден станахме свидетели на дебютния му гол и да се надяваме, че той е бил първият от много. Александър СьорлотТой се чувства добре. За него е важно да играе - дали 90 минути, или дори само 10. Почти във всеки мач той излиза на позиция. Нужно е да бъде по-настоятелен и Сьорлот го знае. Ще изискваме много и от него.

РБ (Лайпциг)Това е отбор, който играе по различен начин, но се справя добре. Да видим кое лице на противника ще се прояви. За нас е чест, че отново ще приемаме двубои в ШЛ на нашия си стадион. Феновете нямат търпения да гледат такива срещи и да се надяваме, че ще предадат своята енергия на футболистите.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти