Индзаги: Не търсим реванш срещу Манчестър Сити

Треньорът на Интер Симоне Индзаги сподели очакванията си за предстоящия сблъсък с Манчестър Сити в Шампионската лига. Това ще е своеобразно повторение на финала в турнира от 2023 година, когато "гражданите" вдигнаха трофея. За Индзаги обаче в този мач не става дума за търсене на отмъщение за онази загуба.

"Срещаме много организиран отбор. Те не са губили у дома от години. Ние обаче знаем на какво сме способни. Имахме само един ден за подготовка, но знаем какво трябва да направим. Ще трябва да покажем огромно представяне и момчетата знаят това. Срещу Монца играхме без достатъчно интензитет, но пък преди почивката за националните отбори показахме доста по-добър интензитет в играта ни. По време на паузата имахме доста играчи из Европа и света. Утре обаче трябва да покажем по-висок интензитет, защото става въпрос за мач в Европа. Това е програмата ни. Манчестър Сити, Реал Мадрид, Ливърпул и Арсенал са сред най-силните отбори в Европа. Сега започваме със Сити и се надявам да се представим добре", заяви Индзаги.

"Миналата седмица гледах повторение на онзи финал, а преди това го бях гледал и по време на предсезонната подготовка. Не мислим за отмъщение, защото това ще е мач от ранната фаза на турнира. Не съжалявам за нищо, защото отборът ми даде всичко от себе си в Истанбул. Сега обаче форматът е нов и трябва да се подготвим добре за следващите осем мача. Това ще е по-трудно, но вярвам, че ще се справим добре. Искам да имаме ново страхотно пътуване", допълни специалистът.

Гуардиола разкри тайната за головете на Холанд през този сезон и защо е изненадан от техния брой

Той отказа да коментира наболялата напоследък тема за твърде натоварената програма за футболистите.

"Знам, че ни предстоят много мачове, но подготовката за тях е вълнуваща за всеки треньор. Тези мачова са и причината играчите да получават толкова много пари. Ще има нов вид Световно клубно първенство и нов формат в Шампионската лига. Това ще създаде проблеми, но трябва да се подготвим за всичко, което ни предстои. Ще трябва да правим възможно най-много ротации в състава. Ще мислим мач за мач", каза още Индзаги.

Накрая той коментира и темата с Лаутаро Мартинес, който още няма гол от началото на сезона.

"Той е нашият капитан и ще отбележи много голове и този сезон. Той се присъедини към отбора почти месец след съотборниците си заради участието си на Копа Америка. Той ще навлезе във форма след още няколко тренировки и ще започне да вкарва, както винаги го е правил. Той си остава решение, а не проблем за нас", убеден е специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти