Емил Русо вече не е селекционер на Франция

Емил Русо ще напусне поста старши треньор на женския национален отбор по волейбол на Франция. Това бе обявено от официално от френската федерация.

Русо  се разделя с държавния тим след успешен шестгодишен мандат. Под негово ръководство представителките на "петлите" постигнаха исторически успехи. Те спечелиха титлата в Златната лига през 2022 г. и и триумфираха в световния чалъндж турнир през 2023 г., което доведе до класиране за Лигата на нациите.

Селекционерът,  който застана начело на Франция през 2018 г., помогна за невероятното издигането на отбора от 56-то на 19-то място в световната ранглиста. С това французойките изпревариха волейболистките на България, които са 20-ти в световната ранглиста.

Новата глава от историята на женския волейбол във Франция завърши с участието на тима на домашните олимпийски игри в Париж 2024.

Русо и френската федерация се разделят по взаимно съгласие. Двете страни се съгласиха, че е необходимо да се даде нова динамика на проекта за жени с оглед на следващата олимпиада в Лос Анджелис 2028.

Треньорът изрази благодарност за изминатия път и заяви, че готов да се съсредоточи върху нови лични цели.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти