Кевин Борле сложи край на кариерата си по емоционален начин

Европейският шампион на 400 метра от Барселона 2010 Кевин Борле прекрати кариерата си по емоционален начин пред родна публика в Брюксел. Белгиецът пробяга индивидуално 400 метра по време на финалния турнир от Диамантената лига в Брюксел, а след това стартира и в щафета на 4 по 400 м в основната програма в събота.

Повече от 15 години Кевин Борле беше част от квартетите на Белгия на 4 по 400 м, с които има три световни бронза на открито, пълен комплект медали от световни първенства в зала, две европейски титли на открито и три в зала, както и две европейски сребра и един бронз на открито и по едно сребро и бронз в зала. В индивидуалното бягане на 400 м Кевин Борле може да се похвали с европейска титла на 400 м от Барсeлона 2010 и световен бронз от Дегу 2011.

“Беше трудна година, но съм щастлив да завърша тук. Не беше лесен ден, знаех, че краят е тук. Наистина не знам какво да кажа. Винаги съм натискал до върха на лимита си в своята кариера. Ако съм успял да вдъхновя младите хора, толкова по-добре. Надявам се да е така”, каза емоционалният Кевин Боре пред Sporza.bе.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти