Триумф за Амадео, Бе! на Red Bull Soapbox Race

Големият победител в надпреварата Red Bull Soapbox Race е тимът на Амадео, Бе! Читателите на Sportal.bg имаха възможност да се запознаят с момчетата дни преди състезанието, когато самоделната им количката далеч не изглеждаше завършена, но с много труд и пот по челата, "Whisky Freeski" не само достигна финала, но и премина финалната линия като първенец. Първото място не е изненада, защото пред нас капитанът Ставри заяви: "Първо място или нищо!".

Състезанието, което се проведе в центъра на София, отсечката от ул. Червена стена до бул. Арсеналски, започна малко след 12 часа с първото пускане по трасето, което бе дело на Васил "ShadowHex" Калинчев, най-смелият от журито. С неговото потегляне обаче започна и дъждът, който спря състезанието, след като покрай балите се пусна отбор номер 3. Бурята стихна и след прекъсване от 10 минути откачените колички отново потеглиха по мокрото трасе.

Малко преди паузата, която дойде след преминаването на отбор номер 12, за съжаление се случи тежък инцидент, в който пострада един от пилотите. На пострадалия бе оказана навременна медицинска помощ и състезанието продължи с пускане по трасето на световния рекордьор Джордж Нтавутян, който премина със своя BMX, но тъй като бе мокро, зрителите не успяха да се насладят на уменията му в пълния им блясък. След паузата състезанието премина спокойно с доста впечатляващи изпълнения на участниците в частта с "изпълненията" преди самото спускане. Журито бе строго, но справедливо и така Амадео,Бе! се поздрави с крайната победа, а на второ и трето място останаха Speed demons Diablo и Княжевски мечки.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти