Пулишич: Знам, че идват по-добри времена

Новият селекционер на САЩ Маурисио Почетино може да внесе борбен дух в националния тим по футбол на страната, коментира полузащитникът Кристиан Пулишич след равенството 1:1 срещу Нова Зеландия в приятелска среща, играна в Синсинати. Следващите мачове на САЩ са контроли срещу Панама на 12 октомври и срещу Мексико три дни по-късно.

Пулишич се разписа за САЩ в 69-ата минута, но последва изравняване в 89-ата минута, а крилото на Милан каза, че се надява Почетино да успее да внедри биткаджийски манталитет и желание за поемане на риск, от които отборът се нуждае, за да се конкурира на най-високо ниво.

Аржентинският специалист, който напусна английския Челси през май след един сезон начело на лондончани, ще води американския национален отбор до Мондиал 2026, на който САЩ е съдомакин заедно с Мексико и Канада. САЩ остана без постоянен треньор след ранното отпадане от Копа Америка на родна земя през юли, довело до освобождаването на Грег Берхалтер.

"Време е да обърнем страницата. Наистина искаме да вдигнем нивото. В момента усещането не е приятно, но знам, че идват по-добри времена. Има много неща, които трябва да се променят, включително манталитетът и футболната култура. Мисля, че имаме качества, но знам, че това са първите неща, които той ще иска да промени", добави Кристиан Пулишич по повод новия селекционер.

Още от Футбол свят

Виж всички