Екип от треньори на "Дарко Тим" гостуваха на федерацията по лека атлетика на Финландия

Екип от треньори и спортни експерти от софийската школа по лека атлетика "Дарко Тим" проведе тридневно работно посещение във федерацията на Финландия.

По време на срещата в Хелзинки домакините представиха своя опит в организирането на спортни събития и споделиха добри екологични практики в спорната сфера.

Вицепрезидентът на школата Милена Миткова, Серафим Лазов и Ива Ядкова посетиха олимпийския стадион във финландската столица, включиха се като доброволци в организацията на детско лекоатлетическо състезание и участваха в конференция на тема "кръговата икономика в леката атлетика".

Срещата е част от проекта "Бягай и рециклирай" (Run and Recycle), съфинансиран от програмата Еразъм на ЕС.

Спортен клуб "Дарко Тим" е координатор на инициативата, а освен финландската федерация партньор е и спортната организация от Хърватия - "Вече Монтис".

Целта на "Бягай и рециклирай" е да насърчава сред спортистите рециклирането и удължаването на живота на текстилните изделия.

Трите организации от консорциума ще продадат серия от спортни събития, за да популяризират проекта, а резултатите ще бъдат обобщени по време на срещата в Риека през декември.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти