Новият селекционер на Англия започна със забавна издънка престоя си начело на тима

Временният селекционер на Англия Лий Карсли започна с издънка престоя си начело на тима, която бе приета шеговито, но и широко популяризирана от местните медии. Бившият наставник на младежкия национален отбор излезе от тунела на “Авива Стейдиъм” и седна на погрешната скамейка или тази на Ейре. Естествено, това му действие веднага бе запечатано от камерите на стадиона и впоследствие широко дискутирано от журналисти и фенове в социалните мрежи. Грешката на Карсли бе обяснена и с това, че самият той е бивш национал на Ирландия и има цели 40 двубоя с екипа на отбора.

Убедителна Англия в първия мач след Саутгейт

Самият Карсли предизвика сериозни дебати в предходните дни и с отказа си да пее националния химн, което не бе съвсем радушно прието на Острова и предизвика сериозни полемики.

В същото време Англия изигра впечатляващо първо полувреме, когато “трите лъва” взеха солидна преднина от две попадения, когато точни бяха Деклан Райс (11’) и Джак Грийлиш (26’). Тези попадения също не се понравиха на местните и по друга причина - именно тези двама футболисти в младежките си години са носили екипа на Ейре, но решават да играят за мъжкия национален отбор на “трите лъва”.

Карсли: Грийлиш няма какво да доказва

Още от Футбол свят

Виж всички