Посещавал съм Дербито на Милано като дегизиран, призна Мората

Новият нападател на Милан Алваро Мората изрази голямото си нетърпение да се изправи срещу градския съперник Интер за пръв път с фланелката на „росонерите“, като също така призна, че в миналото е посещавал Дербито на Милано като дегизиран. Както е известно, преди този сезон испанският национал беше играл в Серия "А" единствено с екипа на третия италиански гранд Ювентус.

„Нямам търпение да играя в дербито. Сега вече мога да призная, че и преди съм идвал на „Сан Сиро“, за да гледам няколко дербита като фен, носейки шапка и слънчеви очила. Никой не разбра, че съм там. Просто исках да усетя атмосферата. Дори и отстрани си даваш сметка колко значим е този мач. Нямам търпение да вкарам в дерби и да го спечеля, за да направя феновете на Милан горди.

Интер е доста конкурентоспособен. Там разполагат със страхотен състав, така че ние трябва да играем със сърцата си. Можеш да направиш лош пас или да пропуснеш голово положение, но е задължително да даваш всичко от себе си на терена. Поведението ти не бива да е погрешно. Учил съм се от редица треньори и съотборници. Мисля, че мога да играя още четири-пет години. С доста натрупан опит аз се чувствам готов да давам всичко от себе си, което е добре за мен“, коментира 31-годишният Мората пред „Скай Спорт Италия“.

Първото за сезона Дерби дела Мадонина е на 22 септември, като Интер е спечелил последните шест издания на сблъсъка.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти