Задържаният Рафа Мир заплашен от присъда като на Дани Алвеш

Нападателят на Валенсия Рафа Мир е заплашен да последва съдбата на Даниел Алвеш, който беше осъден на затвор за период от 4,5 години. Испанецът е разследван за евентуално сексуално посегателство над 25-годишна жена. Той рискува да бъде осъден по два члена от наказателния кодекс, които предвиждат присъда зад решетките до 12 години, съобщава “Ас”.

През изминалия уикенд Мир и негов приятел футболист поканили две дами в къщата на първия. Според обвинението те са упражнили сексуално посегателство над тях в басейна, като всеки от мъжете бил сторил това само с по една от жените. В резултат на това и двамата бяха задържани, а от вчера са на свобода под гаранция, докато разследването продължава.

Основният член от наказателния кодекс, по който те могат да бъдат съдени, е 179-и, по който беше съден Алвеш. Той се прилага при случай на доказано сексуално посегателство с проникване в тялото на жертвата - било то вагинално, анално или орално. За него се предвижда затвор от 4 до 12 години.

Вторият член е като допълнение към предишния, като разликата е, че тук вече има доказателства за упражнени агресия или заплахи, които да принудят жертвата да не може да се съпротивлява. Ако такива бъдат установени, се предвижда затвор от 6 до 12 години.

Рафа Мир, чрез своите адвокати, поддържа тезата, че сексуален акт е имало, но той е бил по взаимно съгласие, заради което е невинен по обвинението.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти