И другият арестуван с Рафа Мир е футболист, двамата вече са на свобода

Задържаният заедно с Рафа Мир също се оказа футболист, разкрива “Кадена Сер”. Той се казва Пабло Хара и е играч от нискоразредния Алкантарийя от петото ниво на испанския футбол. Двамата са приятели от дълги години. Междувременно двамата бяха освободени под гаранция.

Хара и Рафа Мир, който в момента е част от Валенсия като преотстъпен от Севиля, бяха арестувани в понеделник вечер по подозрение в сексуално посегателство над две жени - на 21 и на 25 години. Въпросният инцидент е станал в нощта на изминалата събота срещу неделя в дома на Мир. По-рано вечерта четиримата са се срещнали в нощен бар във Валенсия, след което се преместили в имението на по-известния играч. Полицията разследва информация, че футболистите са упражнили сексуално насилие над дамите в басейна на къщата.

Двамата състезатели прекараха две нощи в ареста, а този следобед бяха докарани за показания пред съдия в Осми съд на Валенсия. При излизането си от полицейския автомобил Рафа Мир скри окованите си в белезници ръце под своя суитчър.

Адвокатът му заяви, че секс наистина е имало, но той бил по взаимно съгласие. След като бяха изслушани от съдия, двамата футболисти бяха пуснати на свобода под гаранция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти