Милан няма да разчита на Йович в ШЛ

От Милан са решили да се лишат от услугите на своя нападател Лука Йович за мачовете на тима в основната схема на Шампионска лига, съобщават италианските медии.

Шампионската лига стартира с класика (цялата програма по дни и часове)

Както е известно, всеки отбор в турнира трябва да регистрира максимум 25 футболисти, като поне четирима от тях трябва да са юноши на клуба, както и минимум още четирима да са продукти на школите на други тимове от същата държава. В състава на Милан обаче има твърде много чужденци, като след привличането на английския нападател Тами Ейбрахам в последните часове на трансферния прозорец, клубът трябваше да избере от кой играч да се откаже за двубоите от ШЛ. В крайна сметка в миланския гранд са решили това да бъде сърбинът Лука Йович, който е третият централен нападател в йерархията в състава на Пауло Фонсека след новодошлия испанец Алваро Мората и Ейбрахам.

Другите отписани футболисти са белгийският нападател Дивок Ориги и сенегалският ляв бек Фоде Бало-Туре, които така или иначе не попадат в сметките на Фонсека и за Серия "А". Любопитното е, че тежкоконтузеният Алесандро Флоренци е вписан в състава, за да може да се запълни квотата за италианци. От друга страна, клубът се е възползвал от правото да регистрира допълнителен списък, съставен само от свои юноши. В него са били включени цели 17 футболисти, но без новото попълнение Силвано Вос и Алехандро Хименес, които не покриват критериите за поне двугодишен престой в Милан.

Основен състав на Милан за Шампионската лига:Вратари: Майк Менян, Марко Спортиело Защитници: Давиде Калабрия, Тео Ернандес, Емерсон Роял, Филипо Терачано, Алесандро Флоренци, Фикайо Томори, Малик Тиау, Страхиня Павлович, Матео Габия Халфове: Исмаел Бенасер, Рубен Лофтъс-Чийк, Тижани Райндерс, Юсуф Фофана, Юнус Муса Нападатели и крила: Алваро Мората, Рафаел Леао, Кристиан Пулишич, Ноа Окафор, Самуел Чуквуезе, Тами Ейбрахам

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти