Зверев започна колебливо, но след това беше безмилостен

Александър Зверев продължава да преследва първата си титла от Големия шлем. Германецът победи с 3:6, 6:1, 6:2, 6:2 Брандън Накашима и намери място сред четвъртфиналистите нa US Open. Зверев имаше проблеми само в първия сет, но след това не даде никакъв шанс на младия американец.

“Бях настроен прекалено дефанзивно в началото и Брандън се възползва. Знаех, че трябва да започна да удрям топката с повече височина и нещаат потръгнаха”, каза Зверев след мача, продължил 2 часа и 38 минути.

За световния номер 4 това беше победа номер 450 в кариерата му. 56 от тях са постигнати през тази година.

Накашима поднесе изненади срещу Холгер Руне и Лоренцо Музети, а срещу Зверев спаси пет точки за пробив в първия сет и реализира единствената, която се откри пред него. После обаче американецът не успя да отговори на агресията в играта на своя съперник.

Зверев спечели 89% от точките на първи сервис и сравнително лесно стигна до обрата. Проблем за германеца можеше да възникне в четвъртия сет, когато навехна глезена си и направи гримаса, изразяваща болка, но стисна зъби и не допусна колебания по пътя към успеха.

“Очаквам тежък мач срещу Фриц. Срещу него винаги е така и не мисля, че сега ще се случи нещо различно”, каза Зверев по адрес на следващия си опонент.

Двамата се срещнаха за последно на “Уимбълдън”, когато Фриц се наложи в пет сета.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти