Рома ще вземе доскорошен защитник на Атлетико и ще прати Смолинг в Саудитска Арабия

От Рома ще направят две промени в своята защита, макар и летният трансферен прозорец в Италия вече да е затворен, съобщават местните медии.

“Вълците” ще подпишат със свободния агент Марио Ермосо до лятото на 2027-а, като централният бранител ще може да си тръгне от клуба година по-рано чрез специална клауза. Доскоро 29-годишният футболист играеше за Атлетико Мадрид, но договорът му изтече. Цяло лято той беше свързван с редица отбори, като в крайна смета е избрал да се присъедини към Рома. За пет сезона с “дюшекчиите” бившият испански национал изигра 174 мача с 10 гола и 6 асистенции. Днес той пристигна за медицинските си прегледи в Рим, така че много скоро “джалоросите” ще обявят неговото привличане.

Предвид идването на Ермосо, Рома ще продадe друг централен защитник в следващите часове. Става въпрос за Крис Смолинг, който ще премине в Ал-Фахия. Както е известно, трансферният прозорец в Саудитска Арабия затваря в понеделник, 2 септември. Утре 34-годишният футболист ще се подложи на медицински прегледи, след което ще подпише договор с новия си клуб до лятото на 2026-а. Изигралият 31 срещи за националния тим на Англия ветеран прекара четири години на “Олимпико”, като през това време записа 155 двубоя с 10 попадения и 4 асистенции за римляните.

Още от Футбол свят

Виж всички