Еспаньол с първа победа след завръщането си в Ла Лига

Еспаньол постигна първата си победа след завръщането си в Ла Лига, след като стигна до обрат и успех с 2:1 над Райо Валекано на свой терен.

Още в четвъртата минута Алваро Гарсия изведе Райо напред, след като получи подаване от Ембарда и останал очи в очи с Жоан Гарсия, го преодоля, въпреки че стражът докосна топката. Само четири минути по-късно обаче Карлос Ромеро изравни. Жофре получи по десния фланг, напредна почти до аутлинията, след което върна около точката на дузпата за Ромеро, който овладя спокойно и стреля в ъгъла, въпреки опитите на двама бранители да блокират. Това бе и първият гол за Еспаньол с първенството от началото на сезона.

В 24-тата минута Алехо Велис можеше да направи пълен обрат, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда.

През второто полувреме и двата отбора имаха шансове, а удар на Флориан Лежюн срещна гредата. Чак в шестата минута да добавеното време, което бе от десет минути, Алехо Велис донесе победата на домакините. Еспаньол организира контраатака, която завърши с удар на Кардона, спасен от Карденас. Топката обаче стигна до Велис, който се обърна добре и стреля под гредата за крайното 2:1.

Така 489 дни по-късно Еспаньол отново спечели в Ла Лига. С този успех каталунците се изравниха по точки с Райо Валекано. Двата отбора имат по четири пункта след четири изиграни мача.

Още от Футбол свят

Виж всички