Атлетико привлече аржентински национал от Аталанта

От Атлетико Мадрид официално обявиха привличането под наем до края на сезона на вратаря Хуан Мусо, който пристига от Аталанта. Сделката е на стойност 1,5 млн. евро, като включва опция за закупуване в размер на 7 млн. евро, която може да стане задължителна при изпълнението на определени условия.

Очакванията са Мусо да бъде в ролята на резерва на твърдия титуляр Ян Облак. 30-годишният страж беше привлечен от Аталанта през лятото на 2021 година с трансфер от Удинезе за 20,5 млн. евро. За бергамаските той е записал общо 99 мача със 117 допуснати гола и 32 сухи мрежи, като с тях триумфира в Лига Европа през миналия сезон. Освен това вратарят е национал на Аржентина, за чийто състав има 2 срещи без получено попадение и една спечелена Копа Америка.

Междувременно, днес Атлетико осъществи и изходящ трансфер, след като продаде на Алавес за около 1,8 млн. евро 22-годишния централен защитник Сантиаго Моуриньо, който прекара миналия сезон под наем в Сарагоса. Уругваецът подписа договор за пет сезона с новия си клуб.

Още от Футбол свят

Виж всички