Киеза дал ултиматум на Барселона и същевременно бил ентусиазиран от идеята да играе в Ливърпул

Федерико Киеза е на кръстопът между два големи клуба - Барселона и Ливърпул. Каталунците бяха напреднали в преговорите с Ювентус за крилото, но в последния момент от “Анфийлд” се включиха в битката за него. Според Фабрицио Романо италианският национал бил развълнуван от възможността да играе за Ливърпул и личните му условия няма да бъдат никакъв проблем. В Барселона обаче вярват, че 26-годишният футболист ще избере тях пред мърсисайдци.

Интересна подробност дава “Скай Спортс Италия”. Според източника Киеза е поставил ултиматум на ръководството на каталунците. Той се състои в това, че в следващите 24 часа трябва да получи гаранции, че ако премине в Барселона, ще бъде регистриран веднага. Както е известно, "блаугранас" едва вчера успяха да регистрират, и то временно, новото си попълнение Дани Олмо.

Барселона успя: Дани Олмо е регистриран

Ювентус иска едва около 15 милиона евро за Киеза. Според “Скай Спорт” в Ливърпул имат стратегия с дългосрочна визия да привличат талантливи футболисти, когато се открие възможност това да бъде направено при подходящи условия. В този контекст всеки момент мърсисайдци ще обявят трансфера на Гиорги Мамардашвили от Валенсия, който ще се присъедини към “червените” едва след година, тъй като ще остане да играе под наем в настоящия си клуб до края на сезона.

Мамардашвили минава прегледи, но ще се присъедини към Ливърпул след година

Още от Футбол свят

Виж всички