Барселона се насочва към германски национал, ако се раздели със свой юноша

Наставникът на Барселона Ханзи Флик иска шефовете на каталунците да направят опит да привлекат централния защитник на Байер Леверкузен Йонатан Та, изненадващо информира местното издание “Спорт”. Германският бранител ще е една от основните цели при раздяла с Ерик Гарсия.

Ханзи Флик: Започнахме добре, но всичко може да се промени

Та има договор само за още една година и от изданието твърдят, че сделка би могла да бъде постигната в рамките на около 20 милиона евро. Тази информация идва малко изненадващо на фона на това, че защитникът бе цел и на Байерн (Мюнхен), които обаче получиха отказ на предложение за около 25 млн. от европейската валута. Защитникът бе титуляр за националния отбор на Германия на Евро 2024, където игра в четири от петте мача на тима.

Хамес подписа със следващия съперник на Барселона

Подобна сделка все пак може да бъде осъществена само и единствено, ако се стигне до раздяла с Ерик Гарсия. Младият бранител взе участие и в двата откриващи мача на Барселона за кампанията в Ла Лига, записвайки общо 43 минути. Гарсия е близо до завръщане в Жирона, където прекара миналата кампания и изигра 32 мача в първенството, отбелязвайки и 5 попадения.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти