Матеус разкритикува представянето на Байерн в защита, като насочи въпросите към конкретен играч

Легендата на Байерн (Мюнхен) Лотар Матеус разкритикува пред Sky Germany представянето на баварците в защита в първия мач от Бундеслигата, спечелен с 3:2 срещу Волфсбург.

“Защитата е и остава ахилесовата пета на Байерн. Матайс Де Лихт беше продаден, въпреки че беше най-стабилният защитник през последните две години. Той беше лидерът на отбраната. Сега Байерн отново търси наследник на Дейвид Алаба. За мен е жалко, че този лидер липсва. В крайна сметка говорим за Байерн. Всички централни защитници, които в момента са в състава на Байерн, трябва да са наясно първо със себе си”, започва Матеус.

“Разбира се, грешките, допуснати от Ким Мин-Жае и Дайо Упамекано, също са тема за обсъждане в съблекалнята. Ако Де Лихт не бе продаден, сега нямаше да имам притеснения за Байерн. Но моето мнение за него вероятно е различно от това на хората, които отговарят за това. Това е решение, което трябва да бъде прието. Но мнозина - включително и в отбора - просто клатят глава. Защото и играчите знаят, че защитата им е разклатена. И тогава най-добрият защитник за мнозина е продаден”, продължава бившият капитан на Байерн.

Байерн потрепери доста, но все пак започна успешно ерата “Компани” след голово шоу с Волфсбург

“Не е възможно Ким да играе така, както го правеше в Наполи. Те играеха по много по-различен начин в защита, отколкото го прави Байерн. Не искам да обиждам Ким, но той просто не съчетава ясната, бърза игра с пасове с известна сигурност, която е необходима отзад. Това не ми хареса в него от самото начало. Топката подскача при него. Това не е, което очаквам на най-високо ниво, това не е Байерн. Освен това в момента той не притежава борбеността, която имаше в Наполи.

Въпреки проблемите в защита, не бих привлякъл Йонатан Та или с някой друг нов централен защитник. С Ким, Упамекано, Ерик Дайър, Хироки Ито и Йосип Станишич  Байерн разполага с петима играчи, които могат да играят на тази позиция. Ако сега привлекат още един, те ще имат твърде много на тази позиция”, завършва Матеус.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти