Ханзи Флик: Започнахме добре, но всичко може да се промени

Наставникът на Барселона Ханзи Флик увери, че спечелването на титлата в Испания е задача №1 пред тима. “Блаугранас” стартираха сезона с две победи от два кръга в Ла Лига, а през настоящата седмица им предстоят мачове срещу Райо Валекано и Валядолид, което е отлична възможност да посрещнат паузата с пълен актив.

“Смятам, че за всички в нашия клуб - футболисти, треньори и ръководство, целта винаги е била първото място в първенството. Наясно сме, че борбата ще е дълга. Започнахме добре, но нещата могат да се променят. Този старт ни вдъхва допълнителна увереност. Искаме да продължим по този начин, но го караме мач за мач. Ето защо сега мислим само за идния двубой с Райо Валекано”, заяви Флик.

“За момента сме много доволни от състоянието на отбора. И то при положение, че нямах много време да тренирам цялата тази група футболисти. Но съм щастлив от начина, по който играем, а и от показаното в тренировките. Когато тренираш на 80%, няма как после да играеш на 100%, а това е целта ни. Фокусирани сме върху това да ставаме все по-силни”, продължи той.

Германецът добави, че няма идея дали Дани Олмо вече ще бъде на разположение за срещата с Райо от междинния кръг. Испанският национал все още не е регистриран заради финансовите ограничения, с които каталунците трябва да се съобразяват. Надеждата е с напускането на Витор Роке и Клеман Лангле да се освободи място за Олмо.

“Продължавам да не знам дали ще мога да разчитам на него - каза Флик. - Надявах се Олмо да е в състава за изминалия мач, но нещата са такива, каквито са. Би било фантастично той да бъде регистриран възможно най-скоро. Но това е нещо, което нито треньорът, нито футболистът, нито отборът може да контролира. Говорих с Дани. Разбира се, че той не е щастлив, но е наясно с обстоятелствата. Но поне е готов за игра”.

Наставникът коментира и раздялата с Витор Роке, който премина под наем в Бетис: “Не че нямаше да разчитам на него - дори напротив, защото да имаш още един нападател не е лоша идея. Но имаше разни неща за него, които трябваше да се вземат под внимание. Мога да кажа, че говорих с него. Ситуацията за Витор беше тежка, защото той дойде от Бразилия. Но ето, че сега ще има възможност да играе повече. Видях, че той се справя много добре, а и добър човек. Стискам му палци да продължи да се развива”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти