Кими Антонели дебютира на "Монца", няма да кара за Уилямс

Ръководителят на отбора на Мерцедес Тото Волф потвърди, че Андреа Кими Антонели ще направи своя дебют в официална сесия във Формула 1 по време на предстоящата този уикенд Гран При на Италия.

Младият италианец, който вчера навърши 18 години, ще се включи в първата свободна тренировка на „Монца“. Все още обаче не е ясно в чий болид ще седне той, тъй като през този сезон нито Люис Хамилтън, нито Джордж Ръсел се пропускали тренировка за сметка на млад пилот.

Волф ще лекува стари рани с Антонели

„Ще направим първата тренировка с Кими на „Монца“, което ще бъде много емоционален момент. Ние го следим откакто беше на 11 и се състезаваше с картове, той е хлапе на Мерцедес, което е гордо да седи в гаража. Да го видим да кара в първата тренировка на „Монца“, пред тифозите, италианец в конкурентна кола, мисля, че ще е повод за гордост за всички в Италия“, каза Волф след финала на вчерашната Гран При на Нидерландия.

Уикендът на „Монца“ се очаква да бъде още по-специален за Антонели, тъй като най-вероятно по време на Гран При на Италия той ще бъде потвърден официално като титулярен пилот на Мерцедес догодина. Волф е категоричен, че Антонели няма да направи по-ранен дебют, сменяйки Логан Сарджънт в тима на Уилямс.

Уилямс ще смени Сарджънт още за “Монца”?

„Между мен и Джеймс (Ваулс, шефът на Уилямс), ние имаме много прозрачни дискусии и отношения. Той беше част от намирането и развитието на Кими. Аз мисля, че за него най-доброто ще е да продължи с програмата, която сме направили с тестовете със стар автомобил и Формула 2 и да видим какво ще се случи, вместо да нарушаваме нашия план и да му даваме шанс в Уилямс. Това е решението, което сме взели“, обясни Волф.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти