Хаас все още не може да си тръгне от “Зандвоорт”

Американският тим във Формула 1 Хаас не може да си тръгне от пистата “Зандвоорт” след края на Гран При на Нидерландия, тъй като болидите и имуществото на отбора са запорирани от местен съд. В началото на уикенда бившият спонсор на тима Уралкалий поиска запор над имуществото заради 12 милиона евро - парите по спонсорския договор за сезон 2022, който беше прекратен преди старта на кампанията заради нападението на Русия срещу Украйна.

Но от Хаас не върнаха парите, преведени предварително на тима и по-рано тази година швейцарски арбитражен съд реши, че тази сума се дължи на руснаците. И те поискаха запор срещу Хаас, след като тимът пристигна на “Зандвоорт”.

Ландо Норис не остави шансове на Макс Верстапен на "Зандвоорт"

В началото на уикенда от отбора казаха, че парите ще бъдат преведени до края на седмицата, а вчера се появиха уверения, че трансферът всъщност вече е направен. Но явно не е, тъй като камионите на тима все още са на пистата и полицията не ги пуска да тръгнат към Италия.

От Хаас са платили задълженията си към Уралкалий

Първите механици трябва да пристигнат във вторник на “Монца”, за да започнат да обзавеждат боксовата на италианската писта.

Хаас не може да си тръгне от “Зандвоорт”, ако не плати 12 милиона евро

Впоследствие стана ясно, че от Хаас дължат около 9 милиона долара на Уралкалий - парите за спонсорство след март 2022 нататък. Източници от руската компания пък заявиха, че от отбора дори не са направили и опит, за да си платят задължението.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти