Десподов се завърна сред титулярите, а ПАОК поведе в Гърция

ПАОК победи с 2:0 Панетоликос и събра пълен актив от 6 точки след втория кръг в гръцката Суперлига. Кирил Десподов започна като титуляр за първи път в последните 5 мача на "черно-белите" от Солун и имаше немалка роля за успеха, защото след негово центриране Хуан Састре откри резултата в 51-ата минута. Второто попадение за тима на Разван Луческу беше дело на Тарик Тисудали.

Това беше трета поредна победа за ПАОК във всички турнири. През седмицата отборът от "Тумба" разгроми с 4:0 Шамрок в Лига Европа и до голяма степен си осигури участие в основната фаза на турнира.

Срещу Панетоликос ПАОК не впечатли до почивката, въпреки че създаде няколко опасни положения. Руският нападател Фьодор Чалов демонстрира, че още не се е сработил със съотборниците си, а халфовете действаха прекалено мудно.

В началото на втората част Десподов центрира към Састре, който беше точен с глава за 1:0. Малко след това българският национал се озова на добра позиция, но ударът му беше спасен от Лукас Чавес.

Двайсетина минути преди края Луческу направи 4 смени наведнъж, като сред напусналите играта беше и Десподов. Една от резервите - Тисудали, реши всичко в полза на домакините в 79-ата минута, а в добавеното време негов гол беше отменен заради засада.

Панатинайкос беше близо до това отново разочарова феновете си, но съумя да надвие Левадиакос с 1:0. Гола вкара Андраж Шпорар в 7-ата добавена минута. По този начин ПАО събра 4 точка от първите си два мача. Волос пък надви с 1:0 като гост Астерас Триполис.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти