Атлетико загатна за потенциала си с наказателна акция срещу Жирона

Атлетико Мадрид показа добър футбол и заслужи първа победа от старта на сезона в Ла Лига. За разлика от гостуването на Виляреал (2:2), "дюшекчиите" играха много по-стабилно в защита и надвиха с 3:0 Жирона. Публиката на "Сивитас Метрополитано" се зарадва на попаденията на Антоан Гризман (39'), Маркос Йоренте (48') и Коке (90'), а Ян Облак се отличи няколко важни спасявания и помогна за успеха.

Хулиан Алварес за първи път започна като титуляр за Атлетико, а през второто полувреме дебют с екипа на "лос колчонерос" направи най-новото попълнение на тима Конър Галахър. Англичанинът веднага се понрави с борбеността си и загатна, че може да се превърне в основен изпълнител в състава на Диего Симеоне.

Хулиан Алварес отправи първия удар в мача, но той беше много неточен. Аржентинецът вложи доста сили, но не успя да се разпише и остана в сянката на двамата голмайстори. Жирона подходи много смело в Мадрид и нямаше никакво намерение да дава инициативата на домакините. Виктор Циганков, Абел Руис и Браян Хил поставиха на сериозно изпитание отбраната на Атлетико, но тя издържа.

Повечето атаки на Атлетико се развиваха отляво, където сновеше Самуел Лино. негов удар в 19-ата минута не затрудни Пауло Гасанига, но проблемите за аржентинския страж тепърва предстояха. В средата на полувремето Алварес претендираше, че е задържан в наказателното поле, но сигнал не последва. В 37-ата минута Гасанига хвана топката извън пеналта и трябва да е доволен, че се размина само с жълт картон. От прекия свободен удар Гризман намери долния ляв ъгъл на вратата и откри головата си сметка за сезона.

До края на първата част имаше още няколко любопитни ситуации. Облак парира два удара на Абел Руис, а Родриго Рикелме пропусна да удвои преднината на Атлетико.

Това стори Маркос Йоренте в 48-ата минута. Десният халф на мадридчани напредна след пас на Гризман и с бомбен шут изненада Гасанига, който само докосна топката, но нямаше как да спре полета й към мрежата.

При 2:0 Атлетико заигра доста по-предпазливо. Жирона трябваше да атакува, но в нападенията на гостите липсваше изненада. Симеоне укрепи средната линия с включването на Галахър и Коке. Домакините не се възползваха докрай от шансовете си да затворят мача на контраатака, а Браян Хил пропусна да върне интригата, шутирайки над напречната греда.

В даденото от рефера допълнително време Пабло Бариос задържа топката в наказателното поле на Жирона и я продължи към Йоренте, а той не се поколеба да подаде на непокрития Коке, който отблизо сложи точка на спора - 3:0.

Атлетико даде надежди на привържениците си, че през този сезон ще участва в надпреварата за титлата, а Жирона едва ли ще има сили да повтори фурора от миналата кампания, когато завърши на трето място и изпревари "дюшекчиите".

В следващия кръг каталунският тим ще посрещне Осасуна, а Атлетико ще е домакин на новака Еспаньол.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти