Локомотив (Новосибирск) загуби драматично от Зенит! Пламен Константинов бесен на съдиите

Отборът на Локомотив (Новосибирск), който е воден от бившия селекционер на националния отбор на България Пламен Константинов, загуби драматично от шампиона Зенит в Казан с 2:3 (25:22, 13:25, 25:22, 20:25, 21:23) двубоя си от 2-ия кръг от Група А на турнира за Купата на легендите.

В първия двубой възпитаниците на българския специалист се наложиха над Факел-Ямал (Новий Уренгой) с 3:2.

Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) стартираха сезона с победа

При резултат 21:22 в тайбрека първия съдия Николай Книжников свири задържане на топката на Юрий Бражнюк.

Новосибирци веднага реагираха, че играчът не подавал топката, а е атакувал - топката прелетя в игрището на Зенит.

След мача Пламен Константинов коментира загубата така:

“Страхотен мач? Да. И всичко завърши страхотно… Казанци всеки път плачат в Новосибирск - че нещо не е наред с тях. И днешните волейболни съдии завършиха по този начин. Тук никога нищо няма да бъде като шоу. Никога! Това е заради такива другари”, беше бесен Пламен Константинов след мача пред кореспондента на “БО Спорт”.

„Мачът беше нервен, играта вървеше равностойно. Разбира се, исках да спечелим, но... Основното е, че нивото на играта не беше лошо. Сега резултатът, така да се каже, е второстепенен. Борихме се добре, но има въпроси относно съдийството. Например тази последна топка. Ако бяхме атакували след това това докосване на Бражнюк, щеше да е безспорна грешка в подаването. Но се оказа, че той игра с топката и тя прелетя на другата страна. Това по същество е атака. Преди това съдията свири грешка на тима на Казан. Още по-рано, в четвъртия гейм, видяхме грешка в предаването. Порошин минава така всеки път, грабвайки топката и нищо не се случва. А при нас първото ни темпо подаваше - топката не се въртеше, всичко беше перфектно. Накратко, съдията сам допусна грешка. Даде грешка на единия отбор, след това я върна на другия, после отново…”, заяви новият разпределител на Локомотив Игор Кобзар.

Илия Казаченков стана най-резултатен за Локомотив с 22 точки (2 аса, 2 блока, 42% ефективност в атака - +8).

Омар Курбанов добави още 12 точки (2 блока, 43% ефективност в атака, 23% перфектно и 57% позитивно посрещане - -2).

Александър Костадинов се отчете с 6 точки (50% ефективност в атака, 30% перфектно и 39% позитивно посрещане - -2).

Най-резултатен за Зенит стана бившият диагонал на Монтана Кирил Клец с 26 точки (2 аса, 4 блока, 65% ефективност в атака - +16).

“Съдията можеше да свири грешка при последното разиграване, а можеше и да не свири. това си е негово решение. На мен той също ми отсъди подаване, въпреки че нямаше нищо такова. Спорни решения често има. Винаги някой остава недоволен. За зрителите се получи класен двубой. За съжаление, ние допуснахме много грешки и позволихме на съперника да се разиграе. Имам над какво да работим”, заяви Кирил Клец, който е юноша на Локомотив (Новосибирск).

Дмитрий Волков добави още 20 точки (1 аса, 2 блока, 52% ефективност в атака, 17% перфектно и 57% позитивно посрещане - +9).

И за двата отбора не играха чужденците. Мика Кристенсън и Сам Деру не бяха в състава на Зенит, а Марко Ивович и Йоанде Леал не играха за Локомотив.

ЗЕНИТ (КАЗАН) - ЛОКОМОТИВ (НОВОСИБИРСК) 3:2 (22:25, 25:13, 22:25, 25:20, 23:21)

ЗЕНИТ: Евгений Рукавишников 2, Кирил Клец 26, Дмитрий Волков 20, Михаил Лабинский 14, Алексей Кононов 6, Роман Романовский 8 - Иля Фьодоров-либеро (Валентин Кротков-либеро, Артьом Волвич 2, Максим Михайлов, Евгений Жогов)

Старши треньор: АЛЕКСЕЙ ВЕРБОВ

ЛОКОМОТИВ: Игор Кобзар, Иля Казаченков 22, Омар Курбанов 12, Александър Костадинов 6, Юрий Бражнюк 8, Дмитрий Лизик 8 - Роман Мартинюк-либеро (Сергей Мелкозьоров-либеро, Вадим Ожиганов, Раджабдибир Шахбанмирзаев, Тимофей Бенкович, Илияс Куркаев, Михаил Вишняков)

Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ.

ПЪЛЕН ЗАПИС на мача ЗЕНИТ - ЛОКОМОТИВ 3:? - ТУК!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти