Валверде: Флик не ме изненада с плана си

Старши треньорът на Атлетик Билбао - Ернесто Валверде, говори след поражението на баските с 1:2 от тима на Барселона в срещата от 2-рия кръг на испанската Ла Лига. Специалистът коментира, че неговите играчи са опитали да се противопоставят, но класата на съперника е проличала.

“Барселона винаги ще си остане Барселона, а и влиянието на Флик вече е видимо. Можем да кажем, че отборът игра с двама нападатели, докато Рафиня действаше в средата на терена. Флик не ме изненада с плана си за игра за днес. Системата на Барса беше почти същата като в мача срещу Валенсия. Единствената промяна спрямо тогава беше, че Педри влезе вместо Кайседо. Опитахме се да окажем натиск върху Барса и да им попречим да играят отзад, но беше невъзможно, защото Кубарси не пропусна нито един пас”, каза Валверде.

Само преди няколко месеца в средата на миналия сезон Барселона и Атлетик Билбао се срещнаха в мач от 1/4-финалите на Купата на Краля. В него “баските” спечелиха с 3:2, като сега каталунците показаха много сериозно израстване.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти