Тръмп отново е номер 1 в света след финал в Китай

Джъд Тръмп ще се завърне на върха на световната ранглиста по снукър в понеделник, след като оправда напълно статута си на фаворит и срази Даниел Уелс с 5:1, за да се класира на финала на Гран при на Сиан.

Световният шампион срази Рони О'Съливан за финал в Китай

Асото в колодата ще се изправи срещу световния шампион Кайрън Уилсън в битка за шести ранкинг трофей само в рамките на 11 месеца. Воина елиминира Рони О'Съливан с 6:4 в по-ранния полуфинал.

Иначе Тръмп за пети път в кариерата си ще бъде световен номер 1, като от понеделник ще изпревари досегашния лидер Марк Алън, който окупира върха след края на Световното първенство. Трябва да се отбележи, че не е ясно дали и Джъд няма да се задържи за крактко начело, защото на 30 август започва Мастърсът в Саудитска Арабия, а шампионът там ще прибере 500 000 паунда.

Любопитен факт е, че Тръмп няма загуба в мач от ранкинг турнир с формат 5 от 9 от декември 2022-ра. Той е на 45-ия си ранкинг финал, който ще се проведе във формат 10 от 19.

Странното в похода на Тръмп до финала в Сиан е, че той все още не е реализирал нито един сенчъри брейк в турнира. Асото в колодата обаче е загубил само четири фрейма по пътя си към последното стъпало в Китай.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти